Menu

Cart

Content

Szokj le kalandokkal!

Ismét egy kis segítség a dohányzásról való leszokáshoz: egy friss kutatás szerint a nikotin utáni sóvárgás leküzdésének remek módja lehet, ha egészen új, izgalmas tevékenységeket keresünk magunknak és párunknak.

 

A kutatók - Stony Brook Egyetem, az Idahói Állami Egyetem, az American Cancer Society, a Chinese Academy of Sciences, a Georgia Egyetem, Brown Egyetem - funkcionális MR-rel végzett idegi képalkotó vizsgálat alkalmazása során nikotinmegvonással küzdő dohányosok agyát követték figyelemmel, miközben az alanyok egy sor páros játékban vettek részt partnerükkel.

E kísérlet első alkalommal mutatta ki agyi képalkotó vizsgálat felhasználásával azt, hogy a párunkkal végzett új, izgalmas tevékenységek (játékok, hobbik stb.) végzése csökkenti a nikotin utáni vágyakozást. Az ilyen jellegű tevékenységek ugyanis sokkal inkább aktiválják az agy egyik fő jutalmazási területét, mely az addiktív tevékenységekkel is összefüggésben áll, mint a már megszokott, izgalmasnak nem nevezhető hátköznapi tevékenységek.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook