Menu

Cart

Content

Eltérő veszélyeket jelent a nőkre és férfiakra a magas vérnyomás

A magas vérnyomás veszélyesebb lehet a nőkre, mint a férfiakra – derül ki egy a universityherald.com által ismertetett kutatásból.

 

„Ez az első tanulmány, mely nemenként külön vizsgálja a betegséget” – nyialtkozta Carlos Ferrario vezető kutató, aki szerint míg a férfiaknál egyre kevésbé elterjedt a magas vérnyomás, a nőknél vezető halálokká vált az Egyesült Államokban.

A kutatásban száz 53 év fölötti beteget vizsgáltak, akiknek nem kezelt magas vérnyomása volt, de más betegségük nem. Azt vizsgálták, hogy elsősorban a szív vagy az erek okozzák-e az egyes betegeknél a magas vérnyomást – az eredmény azt mutatja, hogy a nőknél 30-40 százalékkal többször az erek okozzák a betegséget.

A kutatók emellett hormonális különbségeket is találtak a két nem között, melyek szintén befolyásolják a szívbetegségek kialakulását.

„Eredményeink arra utalnak, hogy fontos megérteni a magas vérnyomás nőkre specifikus hátterét, hogy megfelelő kezelést tudjunk kialakítani” – nyilatkozta Ferraro, hozzátéve, hogy az orvosoknak felül kell vizsgálniuk a nők magas vérnyomásának hagyományos kezelését.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook