Menu

Cart

Content

Így véd a szőlő a leégéstől

A szőlő nem csak finom és egészséges, de fogyasztása még a napégés elleni harcban is komoly segítségünkre lehet.

 

Sokan talán nem is tudják, mennyire bonyolult biokémiai folyamatok zajlanak bőrünkben napozás közben. Ezeket a folyamatokat pedig nem intézhetjük el annyival, hogy "csak" ártanak a bőrnek: a napsütés UV-sugárzása nem csak a bőr leégéséhez vezethet, de folyamatosan öregíti bőrünk külső rétegeit, emellett kiemelt szerepet játszik egyes rosszindulatú daganatok kialakulásában is.

A Barcelonai Egyetemen végzett kutatások során most azt igazolták, hogy a szőlőben található flavonoidok egyértelműen csökkentik a napsütés okozta károsodásokat. Az UV-sugárzás reaktív oxigéngyököket aktivizál bőrünkben, melyek bonyolult biokémiai folyamatokon keresztül olyan enzimeket (jNK, p38MAPK) szabadítanak fel, melyek nagy mennyiségben a bőrben található sejtek elhalását okozzák.

A szőlőben (koncentráltabb formában a szőlőmagban) található polifenolok a spanyol kutatók által végzett laboratóriumi vizsgálatok során nagy hatékonysággal szorították vissza az oxigéngyökök megjelenését, emellett hozzájárultak a sérült sejtek gyorsabb regenerálódásához is.

Aki tehát szeretné kihasználni a nyárból hátralévő néhány hetet, és napozni készül, mindenképpen gondoskodjon a megfelelő védelemről! Ha pedig mégis megtörtént a baj, a leégést nagyszerűen kezelhetjük szőlőmagolajból készített pakolással.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook