Menu

Cart

Content

A szennyezett levegő is okolható az oxidatív stresszért

Akár 6-7 százalékkal is magasabb Budapesten a magas vérnyomással, magas koleszterinszinttel és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők aránya, mint vidéken – derült ki a Béres gyógyszergyár felméréséből.

A környezetszennyezés, a káros anyagokkal teli levegő olyan folyamatokat indít be az emberi szervezetben, melyek az oxigént rendkívül káros toxikus anyagokká alakítják – ezt a folyamatot nevezik oxidatív stressznek.

A rossz levegő mellett kiemelt rizikófaktor a városi életmód több velejárója: a felgyorsult tempó, a mozgásszegény életmód, az erősen szennyezett levegő és még a dohányzás is. Az oxidatív stressz szív- és érrendszeri megbetegedéseket okozhat, azonban tudatos táplálkozással, rendszeres mozgással és megfelelő táplálékkiegészítők fogyasztásával tenni tudunk ellene.

Az antioxidánsokban gazdag élelmiszerek bizonyítottan képesek megelőzni a hasonló betegségek kialakulását, csökkentik a vér koleszterinszintjét és a zsírok koncentrációját, megelőzik a magas vérnyomást valamint javítják az erek rugalmasságát is. Hasonló hatással bírnak az omega-3 zsírsavak is, melyek elsődleges forrása a hal.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook