Menu

Cart

Content

Mindent finomabbnak érzünk, ami bio?

Félsz, hogy nem fog ízleni vendégeidnek, amit főztél? Lehetséges, hogy az is elég a mindent elsöprő sikerhez, ha rámondod az alapanyagokra, hogy bio.

 

Egy svéd tanulmány szerint jobb az emberek véleménye az elfogyasztott ételről, ha azt hiszik róla, hogy organikus összetevőkből készült – még akkor is, ha az összefüggést italokon tesztelték a kutatók.

A vizsgálat során egy csoport tagjainak két csésze kávét kellett megkóstolniuk, melyből az egyikről azt hitték, bio – közben természetesen mind a két csészében ugyanaz a kávé volt. Ennek ellenére szinte mindenki a bio kávét ítélte sokkal ízletesebbnek. Elég lenne tehát egy hangzatos jelző is, hogy megváltoztassa várakozásainkat, ezzel együtt pedig az érzékelést is?

A kutatásban közreműködő Patrik Sorquist szerint nem kell meglepődnünk az eredményen. Manapság egyre több és több olyan élelmiszerrel találkozunk a boltok polcain, melyeket morális ítéletet, üzenetet tartalmazó címkével láttak el: ilyen, ha valamivel kapcsolatban kiemelik, hogy hazai termék, őstermelőtől származik, esetleg organikus összetevőkből készült, azaz bio. Az ilyen dolgok a társadalmi és környezetvédelmi felelősség eszközével hatnak az emberek tudatára, és elérik, hogy valamiért hajlandóak legyünk többet fizetni - a mostani kutatás szerint pedig még ízérzékelésünkre is hatnak.

A kávé tökéletes példa erre a hatásra, elvégre egy ilyen típusú terméknél könnyebben el lehet képzelni a gyártási folyamat eltéréséből adódó minőségbeli különbségeket.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook