Menu

Cart

Content

A könny nélküli hagyma egészségesebb, mint az eredeti

Nem is olyan régen jelentette be egy amerikai kutatócsapat, hogy géntechnika segítségével sikerült kifejleszteni a könny nélküli hagymát. A klinikai vizsgálatok most azt is bebizonyították, hogy az új fajta egészségesebb is, mint a „hagyományos” hagyma.

 

A Colin C. Eady professzor vezette kutatócsoport egyszerűen kivonta a hagymából azt az enzimet, mely felelős az aprítás során felszabaduló illóolajokért, végeredményben pedig a szem irritációjáért. Ez már önmagában is megérte a kutatók fáradozását, azonban a java csak ezután jött: kíváncsiak voltak, hogy az egészségre milyen hatása van az új hagymatípusnak.

A fokhagymát például hosszú ideje szívesen használják a gyógyászatban, bizonyítottan javítja ugyanis a vérkeringést, és megvéd például az érszűkület kialakulásától is. A kutatók laboratóriumi teszteknek vetették alá a könny nélküli hagymát, és megfigyelték, hogy az a normál hagymánál és a fokhagymánál is hatékonyabban csökkenti a koleszterinszintet – emellett rendelkezik a fokhagymáéhoz hasonló értisztító, érelmeszesedést gátló valamint gyulladáscsökkentő hatással is.

Korai tesztek emellett azt is kimutatták, hogy az új fajta hatalmas segítséget nyújthat akár a testsúlycsökkentésben is.

A kutatók szerint az új fajta hagyma néhány éven belül teljesen kiszoríthatja az eddig ismert változatokat.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook