Menu

Cart

Content

Hatékony a szőlőmag az Alzheimer elleni harcban

A szőlőmag rendszeres fogyasztása segít megelőzni az olyan degeneratív betegségek kialakulását, mint az Alzheimer-kór – bizonyították be ausztrál tudósok.

 

Az ausztráliai Adelaide-ben található Flinders Egyetemen végzett kutatások során azt figyelték meg, hogy a hat hónapon keresztül szőlőmaggal etetett egerek kognitív képességei kategóriákkal jobbak voltak, mint a normál étrendűeké, ráadásul az idő előrehaladtával is ellenállóbbak voltak a degeneratív agyi betegségekkel szemben. Az eredmények tudatában úgy gondolják, hogy a szőlőmag olcsó és természetes megelőzője lehet az Alzheimer-hez hasonló betegségeknek.

Az Alzheimer-kór egyik fő okozójának az amiloidoknak nevezett fehérjéket tartják, a kutatás pedig bebizonyította, hogy a szőlőmagban található vegyi anyagok megakadályozzák ezek lerakódását az agyban.

Korábban több vizsgálat is bizonyította, hogy a mértékletes borfogyasztás segít megelőzni az Alzheimer kialakulását, a szőlőmag azonban sokkal koncentráltabban tartalmazza a hasznos antioxidáns vegyületeket, ráadásul azok számára is fogyasztható, akik valamilyen okból kerülik az alkoholt.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook