Menu

Cart

Content

A szőlőmag mint fogápolási csodaszer?

A korábban mellékterméknek, veszélyes anyagnak tartott szőlőmag új fejezetet nyithat a fogápolás történetében: kutatóknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy sikerrel veszi fel a harcot a fogkövet és fogszuvasodást okozó baktériumokkal.

A szőlőmagban található antioxidánsok csökkentik a fogkő és a fogszuvasodás kialakulásának esélyét, a polifenolok ugyanis egész egyszerűen ártalmatlanná teszik az ezeket okozó streptococcus mutans baktériumot. A rochesteri egyetemen vizsgálatokat végző Hyun Koo tanulmánya szerint a szőlőmag a jövőben a szájápolás egyik legfontosabb eszköze lehet.

A fogszuvasodást elsősorban a szájban található baktériumok által termelt savak okozzák, emellett rendelkeznek egy olyan biofilmréteggel is, mely ellenáll a külső hatásoknak, részben még az antibiotikumoknak is. A szőlőmagban található polifenolok a kísérletek során hatásosnak bizonyultak a baktériumokat védő réteg ellen, használatukat követően 85 százalékkal kevesebb lett a fogakon a lerakódás, emellett a baktériumok által termelt sav mennyisége is drámaian lecsökkent. A vizsgálatok eredményei szerint a polifenol „megbénítja” a baktériumokat, megakadályozza azok cukorból való energia-előállítását, védekezésük megszűnik, savtermelésük pedig szinte teljesen leáll.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook