Menu

Cart

Content

Sós ételekre vágyik, akinek magas a vérnyomása

Leginkább a sós ételeket kívánják a magas vérnyomással küzdő emberek, azonban a só kiváló alternatívái lehetnek egyes fűszerek, melyek nem hogy nem növelik, de kifejezetten csökkentik is a vérnyomást.

 

A Sao Paolo Egyetem kutatói 118 embert vontak be vizsgálatukba, akiket négy csoportra osztottak: kettőbe a harmincas éveikben, kettőbe pedig a hetvenes éveikben járó embereket soroltak, akik magas vagy normális vérnyomással bírtak.

Mindannyiuk számára három különböző kenyérfélét kínáltak, melyek sótartalma eltérő volt. Azt tapasztalták a kutatók, hogy míg a normál vérnyomású alanyok közül senki sem kérte a sósabb változatokat, addig a magas vérnyomással küzdők ezeket részesítették előnyben, korosztálytól függetlenül.

Két hét elteltével megismételték a kísérletet, de akkor már úgy, hogy oregánóval is megízesítettek minden kenyeret. Az eredmény? Ezúttal mindenki kevésbé sós kenyeret választott, mint az előző kísérlet során. 

A kutatók arra következtetnek a tapasztaltak alapján, hogy a magas vérnyomással küzdők inkább a sósabb ételeket preferálják, azonban ha a sót egyéb, alternatív fűszerekkel helyettesítik, akkor kordában tudják tartani sóvárgásukat. 

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook