Menu

Cart

Content

A sima cukros víz is károsítja a memóriát

Már egy heti helytelen táplálkozás is visszafordíthatatlanul károsítja agyunk kognitív képességeit. A legnagyobb mértékű romlás ráadásul a memóriával kapcsolatban figyelhető meg.

 

Ausztrál kutatóknak először sikerült bebizonyítaniuk, hogy a fokozott cukor- és zsírbevitel már egy hét alatt is hátrányosan hat kísérleti patkányok memóriájára. Sokatmondó a tanulmány azon része, mely szerint a rossz eredményeket az egészségesen táplálkozó, ám cukros vizet kapó példányoknál is tapasztalták.

Az egészségtelen étrenden tartott állatok térbeli memóriája napok alatt leromlott, amit a kutatók az agy hippokampusz régiójában megfigyelt gyulladásoknak tulajdonítanak. Azt korábban is tudták, hogy az elhízás gyulladások kialakulásához vezet a testben, a leépülés gyors folyamata mellett azonban az is meglepte a kutatókat, hogy a károsodás akkor is fennmaradt, amikor az állatok visszaálltak az egészséges étrendre.

Az Új-dél-wales-i Egyetemen végzett kutatás vezetője, Margaret Morris szerint a tanulmány eredményei jellegükből adódóan nagy valószínűséggel érvényesek lennének az emberekre is.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook