Menu

Cart

Content

Nem okoz agyvérzést a kávé

Tévhit, hogy a kávézás fokozná az agyvérzés kockázatát: újabb kutatás bizonyította, hogy napi 3-4 csészényi fekete még csökkenti is az esélyét.

 

Igen nagy léptékű, majdnem másfél millió felnőtt adatait összegző tanulmányt készítettek a Harvard Egyetemen, az eredmények pedig azt igazolják, hogy a rendszeres kávézás sem az agyvérzés, sem a szívbetegségek kialakulásának kockázatát nem növeli. A kutatók szerint pont hogy a napi 3-4 kávét fogyasztó felnőtteknél a legkisebb a valószínűsége a szívinfarktushoz és szélütéshez hasonló betegségek előfordulásának.

Bizonyos szemszögből a kávézás mellőzése még akár károsnak is tűnhet: még a napi hét csészével elszürcsölőknél is ritkábbak voltak a fentiekhez hasonló egészségügyi problémák, mint a kávét sosem fogyasztóknál, ez az arány pedig csak a napi kilencedik-tizedik adagnál fordult meg.

A kutatók szerint több szempontból is érdemes tehát átértékelni a kávéról alkotott általános véleményünket: nem a reggeli frissítő felelős elsősorban a magas vérnyomásért és a szívbetegségekért, sokkal inkább az egészségtelen táplálkozás és a mozgáshiány.

Lényeges még, hogy manapság teljesen másképpen készítik a kávét, mint korábban: őrleményének megfőzése helyett egyre gyakoribb a filteres szűrés, ami sokkal egészségesebb módja a készítésnek.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook