Menu

Cart

Content

Nem mindig jobb a friss a mirelitnél

Cikkeinkben többször is érintettük már a mirelit zöldségek kontra friss zöldségek témát, mindannyiszor hangsúlyozva, hogy előbbieket rendre ok nélkül veszik egy kalap alá a gyorsfagyasztott készételekkel és más egészségtelen termékekkel. Ezúttal két független brit kutatás bizonyította be, hogy a gyorsfagyasztott zöldségek sok esetben egészségesebbek is, mint a frissek.

 

A Chesteri Egyetem és a Leatherhead Élelmiszerügyi Kutatóintézet is vizsgálatokat végzett a gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalmával kapcsolatban. Kutatásaik szerint a mirelit változatok az esetek 66 százalékában több antioxidánst, C-vitamint, polifenolt, béta-karotint és luteint tartalmaznak, mint a frissen vásárolt, majd két-három napig hűtőszekrényben tároltak.

A magyarázat egyszerű: míg a gyorsfagyasztott zöldségek gyakorlatilag a legjobb állapotukban, szinte közvetlenül a leszedést követően kerülnek a zacskókba, addig a „friss” termékek akár napok, hetek alatt kerülnek a betakarítás helyétől a bevásárlókosarunkba. A friss zöldségek és gyümölcsök minden eltelt nappal veszítenek tápanyagtartalmukból, a mirelit változatok esetében viszont ez nem áll fenn.

Tény, hogy a helyi termesztésű, azonnal a fogyasztóhoz kerülő zöldségek és gyümölcsök a legjobbak, ezek tartalmazzák a legtöbb tápanyagot, ám a mirelit termékek kiváló alternatívát jelenthetnek. A fagyasztott változatokkal ráadásul remekül fedezni lehet a naponta szükséges zöldség- és gyümölcsbevitelt is, akár még szezonon kívül is.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook