Menu

Cart

Content

Génjeink miatt faljuk az édességet?

Nem feltétlenül csak az akaraterő hiánya okolható a nassolásért és az édességek falásáért: friss tudományos eredmények szerint genetikai oka is lehet a túlzott édesszájúságnak.

 

Kutatók felfedeztek egy főleg nőkre jellemző génvariánst, mely szoros összefüggésben áll az agy jutalomközpontját befolyásoló hormonnal, a dopaminnal. Ez a bizonyos gén ízletesebbnek érezteti a cukros ételeket, emiatt sokkal jobban vágyunk a fagylalthoz és csokoládéhoz hasonló ételekre.

A McGill Egyetem munkatársai szerint ez a génvariáns komolyan szabályozza a dopamin termelését, ezáltal meghatározza, hogy bizonyos ízekre milyen reakciót ad a szervezetünk. Az ilyen génekkel rendelkezők sokkal hajlamosabbak a cukorban gazdag ételek fogyasztására, esetükben ugyanis valóságos elvonási tüneteket is okozhat az édesség hiánya.

Természetesen ki kell emelni, hogy nem lehet kizárólag az édesszájúságot okolni a plusz kilókért: az elhízás továbbra is a genetikai hajlam, a környezeti stressz, az általános érzelmi állapot, a táplálkozás és a mozgás mennyiségének együttes eredménye.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook