Menu

Cart

Content

Rossz hangulat = egészségtelen ételek?

Általános hangulatunk bizony a táplálkozásunkat is befolyásolja: kiderült, ha rosszkedvűek vagyunk, nagyobb valószínűséggel választunk egészségtelen ételeket, amikor viszont jó a hangulatunk, az egészségesebb élelmiszerekhez nyúlunk.

 

Amerikai kutatók szerint a képlet egyszerű: ha jó a hangulatunk, nagyobb eséllyel gondolunk a jövőnkre, ennek köszönhetően pedig tudat alatt jobban felfogjuk az egészséges élelmiszerek hosszú távú előnyeit. Amikor viszont rossz a kedvünk, hajlamosak vagyunk kizárólag arra koncentrálni, ami fizikailag és időben is közelebb van.

Az ételekre lefordítva ez azt jelenti, hogy „depisebb” időszakban az emberek a barátokkal való beszélgetés vagy mondjuk a zenehallgatás helyett más jutalmazási, kikapcsolódási módot választanak maguknak, ez pedig könnyen lehet valamilyen gyors, ízletes, de egészségtelen étel, például chips vagy keksz.

A jó kedélyállapotban lévő emberek viszont jobban képesek távlatokban gondolkodni, így könnyebben tudatosul is bennük, hogy az egészséges ételek fogyasztásával jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy évtizedekkel később is egészségesek maradjanak.

Ha tehát rossz a kedvünk, és bánatunkat rágcsálnivalókba szeretnénk fojtani, jussanak eszünkbe ezek az eredmények – az egészségtelen táplálkozás lehet hangulat kérdése is!

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook