Menu

Cart

Content

Alvásunkat javítják a halak

Heti kétszeri halfogyasztással jelentősen javul alvásunk minősége és mennyisége - a pozitív hatás a halban található omega-3 zsírsavaknak köszönhető.

 

Vizsgálódásuk során a szakemberek 352 hét és kilenc év közötti, olvasási nehézséggel küzdő gyereket követtek figyelemmel, akik közül tízből négynek rendszeres alvásproblémái voltak. A rosszul alvó gyerekek egy részének naponta algás étrendkiegészítőt adtak, másik részüket pedig placebóban részesítették, majd 5 napon át nyomon követték és elemezték éjszakai pihenésüket. Az eredmények szerint az étrendkiegészítőben részesülők átlagosan 58 perccel többet aludtak, ráadásul kevesebbszer is riadtak fel éjszaka, mint placebóval kezelt társaik.

Tapasztalataik alapján a kutatók azt javasolják, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt fogyasszanak minimum heti két alkalommal halat, ebből egyszer mindenképpen valamilyen olajos fajtát, például lazacot. A kutatásvezető Paul Montgomery professzor ugyanis kiemelte, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavak alvászavarban betöltött szerepe már régóta ismert. Dr. Alex Richardson arra hívta fel a figyelmet továbbá, hogy a 7-9 éves gyermekek vérében vészesen alacsony a DHA-szint (dokozahexaénsav-szint, amely az idegsejtek egymással való kommunikációját segíti), és ez viselkedésbeli és tanulási problémákat eredményezhet, melyek pedig mind a nem megfelelő alváshoz vezethetőek vissza.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook