Menu

Cart

Content

Probiotikumok a felesleges kilók ellen?

A súlyfölösleg eltüntetésében és az ideális testsúly megőrzésében is szerepet játszhatnak a probiotikumok - állítja egy nemrég megjelent brit tanulmány.

 

Angelo Tremblay, a kanadai Laval University professzora 125 túlsúlyos férfit és nőt vont be vizsgálódásába. Valamennyi résztvevő 12 hetes súlycsökkentő diétát tartott, majd 12 hétig testsúlymegtartó étrendet követett, ám eltérő feltételek mellett: az alanyok egyik fele Lactobacillus rhamnosust tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztásával egészítette ki a programot, míg másik részük – tudtukon kívül- placebót fogyasztott.

A probiotikumot szedő nők az első 3 hónapos periódus során átlagban 4,4 kilót fogytak, míg a placebót szedő hölgyeknek csak 2,6 kilónyi feleslegtől sikerült megválniuk. A probiotikum ráadásul még a súlymegtartás szakaszában is hozzájárult a fogyáshoz.

A megfigyelések szerint tehát a kutatás 6 hónapja alatt a probiotikumot fogyasztó nők kétszer annyit fogytak, mint az étrendkiegészítőben nem részesülő társaik. Tanácstalanul állnak azonban a kutatók azon jelenség előtt, miszerint a férfiak esetében ilyen szempontból hatástalannak bizonyulnak e készítmények.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook