Menu

Cart

Content

A diófélék segítenek a prosztatarákban szenvedőknek

Egy új tanulmány szerint jelentősen meghosszabbíthatja a prosztatarákban szenvedő férfiak várható élettartamát a diófélékben és olajos magvakban gazdag étrend. Az eredmények szerint az ezekben található növényi olajok a rák megelőzésében is hatékonyak.

 

A JAMA Internal Medicine folyóiratban publikált tanulmány 4577 prosztatarákkal diagnosztizált férfi étrendjét vizsgálta. Bebizonyosodott, hogy azok, akik telítetlen növényi zsírokban gazdag étrendet követtek, nagyobb valószínűséggel gyógyultak ki a rákból, mint azok, akik továbbra is főként szénhidrátokban és állati zsírokban bővelkedő ételeket fogyasztottak.

A telítetlen növényi zsírok napi rendszerességű fogyasztása 29 százalékkal csökkentette a valószínűségét, hogy a prosztatarákkal diagnosztizált betegek a daganat miatt haljanak meg, de minden egyéb más, nem balesetből eredő halálozási ok valószínűségét is 13 százalékkal csökkentette.

A San Franciscóban található Kaliforniai Egyetem vezető kutatója, Erin Richman szerint a prosztatarákkal küzdő férfiak számára kifejezetten javasolt az olyan, telítetlen zsírok fogyasztása, melyek például a diófélékből, olajos magvakból vagy pedig szőlő-, olíva- és repceolajból származnak. Noha magának a prosztataráknak a kialakulása még nem teljesen tisztázott az orvostudomány előtt, Erin Richman nincs szükség tovább kutatásokra ahhoz, hogy nyugodt szívvel javasolják az ilyen betegségben küzdő férfiaknak ezt a fajta étrendet.

A többek között a szőlőmagban is megtalálható telítetlen zsírok antioxidáns hatásuknak köszönhetően megvédik a sejteket a károsodásoktól, emellett képesek beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait is. A telítetlen növényi zsírok hozzájárulnak a keringési rendszer egészségéhez is, emellett kiváló gyulladásgátló hatással is rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook