Menu

Cart

Content

Egészségtudatosabbak a szőlőkedvelők

Ismer olyan embert a környezetében, aki lelkes szőlőfogyasztó? Ezentúl még inkább érdemes lesz adni a véleményére: észak-amerikai kutatók szerint a rendszeresen szőlőt fogyasztó emberek általánosságban egészségesebben táplálkoznak.

 

A Journal of Food Science folyóiratban publikált tanulmány szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak friss szőlőt, mazsolát vagy 100%-os szőlőlevet, összességében egészségesebben táplálkoznak, és másokkal ellentétben jobban megválogatják, mit vesznek magukhoz.

A kutatók 21800 felnőtt és gyermek étkezési szokásait vizsgálták, olyanokét, akik részt vettek az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériuma 2003 és 2008 között végzett, táplálkozással és egészséggel kapcsolatos felmérésében. Az adatok összevetéséből kiderült, hogy a rendszeresen szőlőt fogyasztók napi tápanyagbevitele jelentősen meghaladja az átlagos étkezési szokásokat folytató emberekét.

A szőlőfogyasztók esetében különösen a C-vitamin, az A-vitamin, a B6-vitamin, a kalcium, a kálium, a magnézium és a rostok bevitele volt kimagasló. A kutatást vezető Carla McGill hozzátette, hogy az ilyen emberek emellett általánosságban is több gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát fogyasztottak, cukor-, telített zsír- és koleszterinbevitelük pedig alacsonyabb volt.

A magasabb vitaminbevitel ráadásul nem írható egyedül a több zöldség és gyümölcs számlájára: a szőlőfogyasztók kevésbé hajlamosak egészségtelen ételek fogyasztására, különösen ha zsíros, hozzáadott cukrot tartalmazó élelmiszerekről van szó – a különbséget elsősorban tehát az egészségtudatosság jelenti.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook