Menu

Cart

Content

A dohányzás nem oldja a feszültséget, épp ellenkezőleg...

Évtizedeken keresztül tartotta magát a tévhit, mely szerint a dohányzás csökkenti a feszültséget - erre cáfoltak most rá brit kutatók, akik állítják: éppen a dohányzás tesz frusztrálttá.

Az Oxfordi Egyetem és a King's College London kutatói szerint maga a dohányzás okozza a stresszt, mely a kialakuló nikotinéhség nyomán keletkezik.

A tudósok ötszáz dohányzó ember stressz-szintjét mérték meg leszokás előtt valamint azután. Fél évvel a kísérlet megkezdését követően azt tapasztalták, hogy azoknak a szervezetében, akik abbahagyták a dohányzást, kevesebb stresszhormon termelődött, mint azokéban, akik nem hagytak fel a dohányos léttel.

A nikotin nagymértékű függőséget alakít ki, és a fel-fellépő nikotinhiány erős stressznek teszi ki a dohányos embert. Amikor csökken a vérben a nikotinszint, az egyre erősebb stresszt von maga után, és valójában ezt az érzést enyhíti a következő szál cigaretta. Tehát a stresszhelyzet, ami miatt egy dohányos rágyújt, ki sem alakult volna, ha nem nyúl a cigarettához.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook