Menu

Cart

Content

Biztosan jó a túl sok szabadidő?

Örökös rohanás, tennivalók végeláthatatlan sora... Bármennyire is szörnyűnek gondoljuk a kevés szabadidőt, van attól rosszabb is: ha túl sok van belőle – legalábbis amerikai kutatók szerint.

Az ohiói Cincinnati Egyetem és a texasi Baylor Egyetem kutatói összesen 1329 tinédzsert kérdeztek meg szabadidő-eltöltési szokásaikról illetve arról, mennyire érzik elégedettnek magukat jelenlegi helyzetükkel. Az eredmények azt mutatták, hogy noha a túl kevés szabadidővel rendelkező fiatalok gyakran szörnyen érezték magukat bőrükben, a sok szabadon eltölthető idővel rendelkezők még náluk is sokkal rosszabbul lettek, miután ráébredtek, hogy túl sok szabadidejükkel nem tudnak mit kezdeni.

A kutatók szerint a boldogság esetében is legjobb az arany középút, vagyis ha pont annyi szabadidőnk van, amennyit még magunkra tudunk fordítani. Ha úgy érezzük, hogy nincs elegendő időnk ahhoz, hogy saját dolgainkat elintézzük, boldogtalanokká válunk, emellett azonban pénzközpontú fogyasztói társadalmunk is nagyban befolyásolja boldogságérzetünket. Ha tehát kiegyensúlyozottan, a szükséges szabadidő birtokában éljük életünket, azzal nem csak közvetlenül befolyásolhatjuk általános kedélyállapotunkat, de a fogyasztói társadalom káros negatív hatásai ellen is tehetünk.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook