Menu

Cart

Content

Valóban megbetegít a stressz

Egy amerikai tanulmány szerint valóban árt egészségünknek a folyamatos stressz, mely felesleges immunreakciók beindításával terheli szervezetünket.

 

A Kaliforniai Egyetem kutatásai bebizonyították, hogy a személyes konfliktusok és a munkahelyi stressz felszabadítja a citonin nevű molekulákat szervezetünkben, melyek amúgy csak gyulladásos betegségek esetén aktiválódnak. A kísérletben részt vevő 130 felnőtt több hónapig vezetett naplót mindennapos tevékenységéről, mellyel párhuzamosan stressztesztet kellett kitölteniük, valamint nyálmintáikat is vizsgálták. Az eredmények kimutatták, hogy a negatív élmények és a pszichés terhelés hatására megnövekedett testükben a citokin szintje.

Ez azért káros szervezetünk számára, mert a citokinnak csak gyulladásos megbetegedések esetén van feladata, ha viszont a testünkben nincs beteg terület, és nincs szükség fertőzés vagy gyulladás elleni védekezésre, ezek a molekulák csak felhalmozódnak. Ez a felhalmozódás az immunrendszer rendellenes működéséhez, így a fertőzésekre való fokozott fogékonysághoz és akár asztmához is vezethet.

Az eredmények alapján egyértelművé vált, hogy az életünkben előforduló kellemetlen élmények károsan befolyásolják szervezetünk működését, a stresszes emberek pedig valóban hajlamosabbak a betegségekre, fertőzésekre.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook