Menu

Cart

Content

A szőlőmag segíthet megelőzni a bőrrákot

Amerikai kutatóorvosok vizsgálati eredményei szerint a szőlőmagban található értékes vegyi anyagok segíthetnek a bőrrák kialakulásának megelőzésében.

 

Az University of Alabama kutatói csoportja által elvégzett vizsgálatot az American Chemical Society éves ülésén mutatták be. A kísérlet során az UV sugarak hatását tesztelték csupasz egereken.

Az egerek egyik csoportja szőlőmagkivonattal dúsított étrenden élt, míg a másik csoport tagjai nem kaptak a kiegészítő készítményből. A vizsgálat során a szőlőmag kivonata gátolta a sugarak által keltett karcinogenezis, azaz a rákképződés folyamatát. A készítménnyel kezelt egerek között jóval kevesebb számban fejlődött ki daganat, illetve a kialakult tumor is átlagosan 78 százalékkal kisebb volt.

A melanoma és a nem-melanoma következtében kialakult bőrrákos megbetegedések száma napjainkban folyamatosan nő, az eredmények viszont azt mutatják, hogy a szőlőmagkivonatot tartalmazó készítmények rendszeres szedésével ez akár meg is előzhető. Az UV sugarak által keltett oxidatív stressz folyamata sikeresen gátolható a szőlőmagban is megtalálható antioxidánsok hatásának segítségével.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook