Menu

Cart

Content

A szőlő hatóanyaga forradalmasíthatja a bőrápolást

Egy közelmúltbeli amerikai kutatás eredményei szerint a kékszőlőben és a vörösborban nagy mennyiségben fellelhető antioxidáns, a rezveratrol hatékonyan gátolja a pattanásokat és mitesszereket okozó baktériumok növekedését.

 

Manapság a benzoil-peroxid számít a pattanás elleni szerek legelterjedtebb hatóanyagának, a UCLA kutatása szerint azonban rezveratrollal kombinálva még hatékonyabb. A bizonyítottan megnövekedő baktériumölő képesség láttán új kezelések kifejlesztésére is lehetőség nyílhat.

Az eredmény félig-meddig meg is lepte a kutatókat, a rezveratrol és a benzoil-peroxid ugyanis teljesen eltérő módon működik: amíg a többek között a szív- és érrendszer egészségére is hihetetlen jó hatással bíró rezveratrol a sejtkárosodást okozó szabadgyökök képződését akadályozza meg, addig a benzoilperoxid éppen hogy szabadgyökök létrehozásával pusztítja a problémákat okozó baktériumokat.

A kutatás szerint az oxidáns és antioxidáns kombinálása kölcsönösen fokozza azok hatékonyságát, ráadásul amellett, hogy az antibakteriális hatás így tartósabb, a rezveratrol jelenléte annak esélyét is csökkenti, hogy a benzoil-peroxid a környező, egészséges bőrsejteket károsítsa.

A szőlő, egészen pontosan a szőlőmag bőrre gyakorolt jótékony hatásairól már egy korábbi cikkünkben is beszámoltunk, a szőlőmagolajból készült házi arclemosó receptje pedig itt található.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook