Menu

Cart

Content

Cukorbetegség ellen még több kávét!

Elég naponta másfél csészével több kávét innunk, és máris 10 százalékkal csökkentettük a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

 

Korábbi kutatások során már többször is kimutatták, hogy a rendszeres kávéfogyasztóknál ritkábban alakul ki cukorbetegség, azonban a mostani az első, mely bizonyítja, hogy a napi adag növelésével tovább is csökkenthető a kockázat. Ezt több korábbi vizsgálat adatainak összevetése alapján állapították meg a Harvard Egyetem szakemberei.

Az évtizedeket átölelő vizsgálatok részletesen feltérképezték a résztvevők egészségi állapotát, étkezési szokásait, életmódját, és kiderült, hogy azoknál, akiknél egy vagy két csészével csökkent a napi elfogyasztott kávé menyisége, 17 százalékkal nőtt meg a kettes típusú diabétesz kockázata.

A hatás nagy valószínűséggel a koffeinnek köszönhető, a koffeinmentes kávét ivó alanyok között ugyanis semmiféle különbség nem volt megfigyelhető.

Azt természetesen mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a cukorbetegség megelőzésének legjobb módja továbbra sem a kávéivás, hanem a rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook