Menu

Cart

Content

A hósapkák rejtették a cukorbetegség titkát?

Teljesen új megvilágításba helyezheti a kettes típusú cukorbetegség biológiai tényezőit egy új felfedezés: kiderült, a Mount Everesthez hasonló magasságokat meghódító hegymászók szervezete az elhízottakéhoz és a cukorbetegekéhez hasonló tüneteket produkálja.

 

Egy 2007-es Everest-expedíció adatainak elemzése fejeződött be a napokban: akkor 24-en indultak neki a hegynek úgy, hogy folyamatosan mérték vércukorszintjüket, testsúlyukat és a szervezetükben előforduló gyulladások szintjét. Kimutatták, hogy az inzulinrezisztenciára utaló indikátorok közül több is növekedésnek indult náluk - azaz a szervezetük nem reagált úgy a vércukorszintet szabályozó inzulinra, mint korábban.

A Southamptoni Egyetem kutatói szerint az eredmény azért jelentős, mert korábban már feltételezték, hogy az alacsony oxigénszint összefüggésben állhat a cukorbetegség több kockázati tényezőjével. Szakérők úgy gondolják, hogy az elhízott emberek zsírszövetei is oxigénhiányos állapotban vannak, a vérekek ugyanis nem képesek elegendő oxigént biztosítani a számukra.

A kutatók abban bíznak, hogy a mostani felfedezésnek köszönhetően új típusú kezelések kidolgozására is lehetőség nyílna, olyanokéra, melyekkel lassíthatók vagy akár meg is állíthatók a kialakult cukorbetegséghez vezető biológiai folyamatok.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook