Menu

Cart

Content

A gyerekek alig 20 százaléka eszik naponta zöldséget

Csupán minden ötödik gyerek fogyaszt naponta zöldséget, ráadásul ha választaniuk lehet, szinte kizárólag a sült krumplihoz, halrudacskához és spagettihez hasonló ételeket kérik.

 

Egy brit felmérés során 1912 gyermek szüleit kérdezték meg a gyermekek étkezési szokásairól, az eredmények pedig kifejezetten lehangolóak: a szülők bevallása szerint a csemeték alig 19 százaléka fogyaszt minden nap zöldséget, elsősorban azért, mert „a gyerekek egész egyszerűen nem hajlandók megenni azt”.

Az átlagos brit gyerek egy héten csupán öt különböző ételt fogyaszt, nagyrészt sült krumplit, kolbászt, halrudacskát és tésztát. A szülők 80 százaléka szerint a gyerekek túl válogatósak, 40 százalékuk szerint pedig egyáltalán nem is fontos, hogy a gyerek minden nap egyen friss zöldséget. Aggasztónak számít az az eredmény is, mely szerint a szülők 39 százaléka szerint minden rendben van az ilyen jellegű étrenddel, és csupán 23 százalékuk próbál tenni azért, hogy a gyerekek változatosan, egészségesen étkezzenek.

Tény, hogy nem mindenkinek lehet ugyanaz az ízlése, mindenkinek vannak utált ételei, azonban szakértők szerint elsősorban a szülők nemtörődömsége és az otthon látottak befolyásolják a gyermekek ételválasztását – így kerülhet a naponta fogyasztott ételek listáján előkelő helyre még a csokoládé, a chips és a különböző kekszek.

A mostani kutatás azért is aktuális, mert alig pár hete publikáltak egy felmérést, miszerint a brit végzős általános iskolások egyharmada túlsúlyos vagy elhízott, 2007 óta pedig már negyvenöt 14 éven aluli gyermeken kellet fogyókúrás műtétet végezni.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook