Menu

Cart

Content

Gyógynövények, melyek enyhítik az asztma tüneteit

Az elmúlt évtizedekben drasztikusan megnőtt az asztmával és krónikus bronchitisszel küzdők száma. A megoldások száma sajnos kevés, szerencsére azonban ezekre a betegségekre is létezik természetes megoldás: ezúttal a podagrafűről és a lobéliáról ejtünk néhány szót.

 

Az ilyen fulladásos rohamokkal járó betegségek elterjedt kezelésének manapság még mindig a szteroidos inhalálók és kálciumcsatorna-blokkolók számítanak, azonban ezek csak rövid ideig enyhítik a tüneteket, ráadásul hosszú távú mellékhatásikkal kapcsolatban is vannak kételyek: egy közelmúltbeli kanadai kutatás szerint például az asztmára szedett gyógyszerek több elhalálozással hozhatók összefüggésbe, mint maga az asztma. Nem csoda, hogy sokan szeretnének természetes, mellékhatásoktól mentes gyógymódot találni a problémára – nekik ajánljuk a következő két gyógynövényt.

Podagrafű

A podagrafű vagy köszvényfű kiváló értágító és hörgőtágító tulajdonságokkal rendelkezik, azonban sok gyógyszerrel ellentétben nincs olyan mellékhatása, mely ártana a mellékvesének. A podagrafű emellett hozzájárul a szív egészségéhez is, ugyanis erősíti a szívizomzatot.

A növény elősegíti az epe áramlását és kiválóan alkalmazható a húgykő semlegesítésére is. A podagrafű tehát az elterjedt asztma elleni gyógyszerekkel ellentétben olyan „mellékhatásokkal” rendelkezik, melyek amúgy hozzájárulnak egészségünkhöz.

Noha asztmás roham esetén nem ajánlott a használata, napi fogyasztásával minimalizálhatjuk a rohamok előfordulását. Hörghurut esetén segít a lerakódott váladék felszakadozásában, és tágítja a hörgőket és a légutakat.

A podagrafű szinte minden gyógynövényboltban kapható, és akár tabletta vagy tea formájában is elérhető. Adagolása sok mindentől függ, azonban asztma esetén ajánlott lefekvés előtt fogyasztani: ez különösen fontos, elvégre az éjszakai asztmás rohamok rossz hatással vannak az alvásra, a megfelelő pihenés hiánya pedig csak még tovább gyengíti az immunrendszert.

Lobélia

A lobéliát néhány évtizeddel ezelőtt még betiltották Észak-Amerikában, ma azonban ismét széles körben elérhető – erős hatóanyagai megoldást jelenthetnek az akut asztmás rohamokra.

Hatóanyaga nagy mennyiségben mérgező (ezért került annak idején tiltólistára), azonban megfelelő formában felhasználva rendkívül hatékony természetes gyógykészítmény lehet – ahhoz, hogy komolyan ártsunk vele egészségünknek, egy ültő helyünkben jó két kilónyit kéne belőle elfogyasztanunk.

A lobélia szinte azonnal enyhíti az asztma okozta fulladás és nehéz légzés tüneteit, de klinikai vizsgálatok szerint hatékonynak bizonyul hörghurut és krónikus obstruktív tüdőbetegség esetén is. Amellett, hogy oldat formájában is elérhető, finomra őrölt gyökerét akár inhalátor segítségével is felhasználhatjuk.

Ezek is érdekelhetik:

Ranking English Bookmakers Artbetting.net
Ламперия от ЕМСИЕН-3

Kapcsolat

  • Facebook
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Дюшеме от emsien3.com

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook